——————————————————-

Contact gegevens

Bakker Gerard
Hoofdweg Oostzijde 730a
2132BV Hoofddorp

T : 023 56 166 05
M : 06 242 336 45
F : 023 56 234 51
E : info@bakkergerard.nl

Openingstijden
ma-vr : 06:00 – 17:00
za : 06:00 – 16:00

——————————————————-

Vers brood

Elke nacht (behalve van zaterdag op zondag) bakken wij op ambachtelijke wijze eerlijk brood, van de beste grondstoffen en zonder overbodige toevoegingen. Zo kunt u elke werkdag al heel vroeg vers brood met een heerlijke korst en een aromatische binnenkant komen halen.

Omdat wij ons brood ambachtelijk bakken, geven we ons brood geen exotische namen, maar hanteren ouderwetse benamingen zoals tarwe, wit, casino, volkoren, enz.

Gebak

Onze bakker maakt diverse heerlijke gebakjes. Verjaardag, feestje of jubileum? Verras uw gasten. Net dat extra feestelijke tintje voor bij de koffie en thee.

Om de versheid te garanderen is het assortiment niet heel groot. Maar ligt uw product niet in onze toonbank, vraag het dan onze bakker. Op aanvraag maken wij uw gebak. Bij een bestelling van 20 of meer gebakjes adviseren wij gebruik te maken van de bestellijst. Vraag Bakker Gerard naar alle mogelijkheden. Dit geldt uiteraard ook voor hele taarten. Op bestelling maken wij de taart die u wenst. Ook gepersonaliseerde taarten met bijvoorbeeld eetbare foto’s op de taart.

Bakker Gerard

Bakker Gerard bakt voor u het lekkerste brood. Naast de verkoop van ons groot brood- assortiment kunnen wij ook uw belegde broodjes of uw complete lunch verzorgen en staan wij tevens als banketbakker altijd voor u klaar. Wij kunnen elke gewenste taart voor u maken.

Sinds de oprichting van onze bakkerij, bakken wij op ambachtelijke wijze ons eigen brood en banket. Dus echt ambachtelijk vakwerk. Dat is ook een van de redenen waarom wij trots zijn op onze producten. Met zorg en liefde worden de producten voor u gemaakt. Kom eens bij ons binnenstappen om onze producten zelf te proberen.

De bakkerij

De bakkerij bevindt zich direct achter de winkel, maar via enkele ramen kunt u de bakkers aan het werk zien. Omdat het brood niet in de tocht mag staan en we niet willen dat de klanten wit van het meel de bakkerij verlaten, werken de bakkers in een aparte ruimte. Door de ramen staan ze als het ware in de etalage, ze zijn trots op hun vak, hun werkmethodes en de broden die ze bakken en dat mag iedereen zien.

De Winkel

Onze winkel heeft gezellige zithoek waar u even rustig kunt zitten om, met een kopje koffie of drankje en een krantje te genieten van bijvoorbeeld onze heerlijke gevulde koeken of één van onze gebakjes uit ons bekende assortiment. ‘s Middags is deze plek ingericht voor de lunch. Onze heerlijke belegde broodjes en salades worden vers voor u bereid. Op het buitenterras kunt u ook even rustig bijkomen onder het genot van echt Italiaans schepijs van de bekende ijsmeester Monte Pelmo. Dit is zeker echt een aanrader.

Contact

Bakker Gerard is te vinden aan de kruising van de Hoofdweg (oostzijde) en de Melis Spaansweg. Parkeerplaatsen voor de deur zijn beperkt beschikbaar. Parkeren kan ook in de parkeergarage onder de Dirk van den Broek.

Heeft u vragen over het bedrijf van Bakker Gerard of heeft u specifieke wensen omtrent onze producten? Maak dan gebruik van ons contactformulier en vul de gewenste gegevens in.

Stukje geschiedenis

Het verhaal van de bakkerij begint vele eeuwen geleden in het oude Egypte. In die tijd werden er al broden gebakken en was het een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding. De oude Egyptenaren gebruikten graan om brood te maken en maakten daarbij gebruik van een speciale techniek om het deeg te laten rijzen.

Toen de Romeinen Egypte binnenvielen, ontdekten ze het broodbakken en namen deze kennis mee terug naar Rome. Daar begonnen de Romeinen brood te bakken op industriële schaal en verspreidde de kunst van het broodbakken zich door heel Europa.

In de Middeleeuwen was de bakkerij een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven en werden er veel verschillende soorten brood gebakken. De bakkerij was ook een belangrijk onderdeel van de lokale economie en de bakker werd beschouwd als een belangrijk persoon in de gemeenschap.

In de 19e eeuw vond er een belangrijke technologische doorbraak plaats in de bakkerij. De introductie van de stoomoven maakte het mogelijk om brood op grote schaal te produceren en veranderde de manier waarop bakkerijen werkten. Hierdoor werden bakkerijen in staat om meer brood te bakken en aan een grotere klantenkring te verkopen.

In de 20e eeuw hebben de bakkerijen een grote verandering ondergaan. De opkomst van de supermarkten heeft geleid tot een vermindering van het aantal onafhankelijke bakkerijen, maar heeft ook geleid tot de ontwikkeling van nieuwe soorten brood en banketproducten. Ook bakker Gerard heeft zich aangepast aan deze veranderingen en is overgegaan op het aanbieden van een breder scala aan producten om te blijven concurreren. Door het breed scala aan brood, gebak, ijs en andere lekkernijen van uitstekende kwaliteit met eerlijke grondstoffen aan te bieden, kan Bakker Gerard blijven bestaan en creëert zijn eigen bescheiden plekje in de geschiedenis van de bakkerij welke een belangrijk onderdeel van onze cultuur en ons erfgoed is.

De bakkerij van Bakker Gerard was sinds 1900 gevestigd aan de Tuinweg 14 te Hoofddorp en sinds juli 2006 is de gehele bakkerij verhuisd naar de Hoofdweg nummer 730a en kent sindsdien vele verbouwingen om mee te gaan in de molen van de moderne tijd. Zo rijd bijvoorbeeld Bakker Gerard ook een elektrische auto om daarmee een steentje bij te dragen aan de broodnodige verduurzaming.